Tarina

Panimoyhtiö X sai alkunsa ajatuksesta kokeilla oluen valmistusta ihan kotioloissa. Niinpä Lauri, Matias, Eero ja Mikko perustivat Whatsapp ryhmän nimeltä Panimo X. Olutsatamassa vuonna 2017 tavattiin vielä markkinointiguru Joonas  ja sieltä lähti liikkeelle idea omasta panimosta. Joku päivä meilläkin olisi Olutsatamassa omat oluet myynnissä.

Ensimmäinen tavoite toteutui kesäkuussa 2018 kun osallistuimme Olutsatamaan! Tammikuussa 2019 saatiin oma tuotanto käyntiin ja panimon avajaiset pidettiin 2.2.2019. Jo alle puolen vuoden toiminnan jälkeen jouduimme laajentamaan varastotilaamme, että saatiin tuotettua tarpeeksi olutta janoiselle kansalle. Kesän jälkeen pitikin sitten jo irtisanoutua oikeista töistä ja syyskuusta 2019 lähtien toimitusjohtajamme ja panimon pääpanija Lauri sekä myynnin ja markkinoinnin vastaava Joonas aloittivatkin täyspäiväisen työskentelyn panimolla. Tämä on mahdollistanut käymiskapasiteetin kasvattamisen 4600 litraan ja tuotantotahtikin on tuplattu.

Panimon yhteyteen saatiin myös avattua Jyväskylän ensimmäinen panimomyymälä, joten nyt voit hakea oluemme suoraan panimolta!
Panimon myymälä on avoinna joka arkipäivä Ma-Ke 12-17 ja To-Pe 12-18

Vuosi 2020 oli varmasti haastavaa aikaa itse kullekkin. Onneksi meidän panimon toiminta ei missään vaiheessa pysähtynyt, vaikka ravintoloihin ei voitu myydä olutta käytännössä koko vuonna. Kiitos tästä kuuluu teille, asiakkaillemme, joita varten tätä hommaa tehdään. Oluitamme löytyy nyt entistä enemmän myös K-kaupoista ympäri Suomea ja panimon myymälässämme vierailee viikoittain uusia asiakkaita. Kesä 2021 näyttää jo hieman toiveikkaammalta ja olemmmekin jälleen laajentaneet tuotantoamme uusien laitteiden ja työntekijöiden muodossa. Kesällä meillä tulee olemaan jo lähes 8000 litran käymiskapasiteetti ja uusia oluita on suunniteltu julkaistavaksi pitkin vuotta. 

Vuosi 2022 ja sen tuomat maailman mullistukset kurittivat koko alaa jatkuvilla energian ja raaka-aineiden hintojen nousulla. Meidän pitikin panimolla keksiä uusia tapoja saada oluemme paremmin ihmisten tietoisuuteen ja samalla pyrkiä säästämään valmistuskustannuksissa, oluen laadusta tinkimättä. Oluitamme saa edelleen sieltä täältä ympäri Suomen, mutta olemme keskittyneet valikoiman laajentamiseen paikallisesti. Lisäksi aloimme valmistaa yrityksille ja ravintoloille omia private label -oluita omien tuotteidemme lisäksi.

Toivotaan kesästä 2023 erityisen lämmintä ja janoista!

-Lauri

Toimitusjohtaja ja Panomies

0
YOUR CART
  • No products in the cart.